Baleset-bűnügy

Tűz ütött ki egy Nógrád megyei akkumulátor-feldolgozóban

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 20:23

Márciusban már történt hasonló baleset a cég másik, szigetszentmiklósi létesítményében, aminek halálos áldozata is volt. 

Ismét egy kigyulladt munkagép okozott tüzet június 9-én este a dél-koreai tulajdonú, SungEel Kft. bátonyterenyei üzemében, ahol tavaly nyáron egy darálógép felrobbanása miatt négy ember megsérült – írja az Átlátszó.

A tüzeset megrémítette a helyieket, többen osztottak meg képeket a távolról is jól kivehető füstfelhőről. A Nógrád megyei Bátonyterenyén elsőrendűen a gödi Samsung SDI és a komáromi SK Battery gyárainak selejtes akkumulátorait hasznosítják újra, az üzem a dél-koreai tulajdonú SungEel Hitech Hungary Kft. második magyarországi gyára.

A beruházás 9,3 milliárd forintból valósult meg, ehhez 2,8 milliárd vissza nem térítendő támogatást adott a kormány. Mint kiderült, múlt pénteken a vármegyei katasztrófavédelem már szűkszavúan beszámolt a balesetről, azonban a céget nem nevezték meg.

Mint írták a közleményben, az üzemben nyolcvan ember tartózkodott, mindenki sértetlenül hagyta el az épületet, a helyszínre riasztották a katasztrófavédelmet is. A tűzoltók hamar eloltották a lángokat, az épületekre nem terjedt át. Nagy-Majdon József, a település fideszes polgármestere a tűz eloltása után jelentkezett be a Facebookon. Meg is nevezte az érintett céget, majd közölte,

az egyik darálóban a motor és a szalag gyulladt ki, „nagy tűz nem volt”, a tűzoltók szerint veszélyes anyag nem került ki.

A lap megjegyzi, idén márciusban már történt hasonló baleset a cég másik, szigetszentmiklósi létesítményében, aminek halálos áldozata is volt. Az utóbbi ügyben halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság.


Nyitókép: A SungEel HiTech Hungary Kft. második üzeme a bátonyterenyei ipari parkban a megnyitójának napján, 2021. július 7-én. Komka Péter / MTI

 

#Baleset-bűnügy#bátonyterenye#akkumulátor#feldolgozás#üzem#tűzeset

Címlapról ajánljuk