Baleset-bűnügy

Telefonos ügyfélszolgálat dolgozóinak maradványait találták meg egy mexikói szurdokban

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 19:36

Az ügyfélszolgálat egy illegális ingatlanügynökség volt, egy drogkartell fedőcégeként működött, és amerikai turisták megzsarolásával, becsapásával foglalkozott. Azt nem tudni, ki és miért végzett az ott dolgozókkal.

Egy telefonos ügyfélszolgálat eltűnt dolgozói voltak azok, akiknek a maradványait megtalálták egy mexikói szurdokban – írja a BBC.

A nyolc fiatal alkalmazott – hat férfi és két nő – néhány nappal az előtt tűnt el, hogy május végén emberi maradványokkal teli zsákok tucatjaira bukkantak a nyugati Jalisco szövetségi állam területén, Zapopan városa mellett.

A nyomozók szerint a szóban forgó telefonos ügyfélszolgálat egy illegális ingatlanügynökség volt, a Jalisco Új Nemzedék nevű drogkartell fedőcégeként működött, és amerikai turisták megzsarolásával, becsapásával foglalkozott.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a nyolc alkalmazott a bűnszervezetnek volt útjában, vagy esetleg egy rivális kartell végzett velük.

A jaliscói ügyészség közölte: megvizsgálja a térfigyelő kamerák felvételeit, miután helyi lakosok arról tettek bejelentést, hogy fegyveres férfiakat láttak, akik többeket elhurcoltak a telefonos ügyfélszolgálatról. A szolgáltató cég székhelyén a hatóságok marihuánát, véres szőnyegeket és külföldi nevekkel teli táblákat találtak a helyi sajtó beszámolója szerint.

Zapopan polgármestere azt közölte, a vállalkozás hatósági engedély nélkül, illegálisan működött.

Nyitókép: Twitter.

#Baleset-bűnügy#mexikó#telefon#ügyfélszolgálat#gyilkosság#mészárlás

Címlapról ajánljuk