Baleset-bűnügy

Vadászkéssel esett a tanárnőjének egy olasz diák, majd előkapott egy pisztolyt

rtl.hurtl.hu

2023. május 29. 17:04

A rendőrök a támadás után a fiút az osztályban találták meg. Az áldozata, az 51 éves tanárnő sok vért vesztett, kórházba szállították.

Egy diák vadászkéssel megsebesítette tanárát, majd egy játékpisztollyal hadonászott az osztálytársai előtt hétfőn egy Milánó külvárosában, Abbiategrassóban lévő középiskolában – közölte a rendőrség.

Az AP szerint a 16 éves fiú a tanítás kezdetekor kapta elő a vadászkést, majd hátulról az egyik karján és a fején vágta meg a tanárnőt. Amikor a támadó az igazinak látszó játékpisztollyal hadonászott az osztálytársai felé, a diákok elmenekültek a teremből.

A rendőrség szerint, amikor beléptek a terembe, a fiú a padlón ült, nem tanúsított ellenállást. Senki más nem volt az osztályteremben. A véres kést és a fegyvert az egyik asztalon lévő füzeten találták meg.

Az 51 éves tanárnő sok vért vesztett, kórházba szállították.

Michele Raffaeli igazgató az iskola előtt újságíróknak elmondta, a diáknak tanulmányi problémái voltak, és a szüleit behívták egy keddre tervezett találkozóra az iskolai hatóságokkal.

Giuseppe Valditara oktatási miniszter meglátogatta a sérült pedagógust a kórházban.

„A tanárnő példamutatóan végezte munkáját, a fiúval már korábban is voltak problémái” – mondta a miniszter a Facebookon közzétett videóban. A diákot a támadás után a pszichiátriára szállították.

Nyitókép: Olasz rendőr. Fotó: AP/Gregorio Borgia.

#Baleset-bűnügy#milánó#olaszország#késes#támadás#támadó#tanárnő

Címlapról ajánljuk