Baleset-bűnügy

Később szabadulhat a börtönből a tanárnőjét megkéselő győri diák

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 14:26

A bíróság szerint egyértelműen ölni akart.

Jogerősen öt év börtönre ítélte a bíróság azt a diákot, aki egy győri iskolában az órán megkéselte tanárát – írja az MTI a Győri Ítélőtábla közleménye nyomán.

Ebben azt írják, hogy a diák önmagával szemben maximalista volt, tanulmányi átlaga folyamatosan 4,5 fölötti volt, ám a késelés napján, 2019. december 5-én hármast kapott a matematika dolgozatára. A tanárnő azt mondta, hogy a diákok nézzék át a dolgozataikat, és ha valamivel nem értenek egyet, a következő órán beszéljék meg és lehet javító dolgozatot írni, ezért egyelőre nem is írja be a jegyeket.

A diák zsebkést hordott magával az iskolába, amit az osztályban többször is mutogatott azt hangoztatva, hogy megszúrja a tanárnőt, de az osztálytársai nem vették komolyan. Azzal, hogy mutat valamit a füzetében, kiment a tanári asztalhoz, a tanárnő háta mögé került és a késsel hátba szúrta. Ezután a diák legalább kétszer a földön fekvő tanárnő nyaka és mellkasa felé szúrt, de a szúrások a karjait érték, amiket védekezésül maga elé tartott.

A tanárnő segítségére a késelő diák padtársa sietett. Osztálytársa felszólítására a diák átadta a kést.

Tavaly októberben a Győri Törvényszék közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt első fokon öt év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a diákot azzal, hogy a büntetés felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Kedden a Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet úgy változtatta meg, hogy a diák az ötéves szabadságvesztés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A jogerős határozat indoklása szerint a diák szándéka egyértelműen az élet kioltására irányult.

Az MTI emlékeztet, hogy az elkövető a késelés idején 17 éves volt, az akkor 51 éves tanárnő pedig a késelés miatt életveszélyes állapotba került, bal tüdeje összeesett és több végtagja sérült.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#győr#késelés#tanár#diák#jogerős ítélet#emberölés kísérlete

Címlapról ajánljuk