Baleset-bűnügy

Halálra verte egy férfi a 11 éves fiát, majd azt mondta az orvosoknak, hogy csak leesett egy fáról

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 20:35

A kisfiú életét – azonnali kezeléssel – meg lehetett volna menteni. 

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon a 41 éves Michael Harrison, aki tavaly júniusban ölte meg a fiát – írja az Independent.

A derbyshire-i férfi többször is megütötte ököllel 11 éves fiát, Mikey-t, aki alultáplált is volt. Az ütéseinek ereje halálos sérülést okozott a fiú máján, de a férfi az incidens után a Heanor Shipley Country Parkba hajtott, és a furgonjából – Mikey-val együtt – felhívta a mentőszolgálatot, de csak a támadás után négy órával. A férfi azt állította, hogy a kisfiú, akit azonnali kezeléssel meg lehetett volna menteni, leesett egy fáról. 

 A kisfiú a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

A Derby Crown Court csütörtökön a kétórás ítélethirdetés során életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki a férfira. Az indoklásban elmondták:

„Június 18-án, szombaton, 1 óra után 18 perccel ön egy olyan színjátékba kezdett, amelynek egyetlen célja az volt, hogy megvédje magát. Mindezt azért, mert megtámadta 11 éves fiát, Mikey-t. Legalább az egyik ütés olyan nagy volt, hogy az felsértette a kisfiú máját. 

Ahelyett, hogy szembenézett volna azzal, amit tett, felhívta a mentőszolgálatot, hogy bejelentse, Mikey leesett egy fáról. Amit azon a reggelen tett, véget vetett egy kisfiú életének, és sok más ember életét is üressé tette vele

– mondta a bíró. Az ítélethirdetés előtt az is kiderült, hogy otthon szinte semmi nem volt, amire egy otthonban szükség lett volna. Harrison feltakarított a támadás helyszínén, hogy eltüntesse a bizonyítékokat. 

Az ítélethirdetés után Harrison, aki egy fehér pólót viselt, amelynek elejére a „család” felirat volt nyomtatva, az újságíróknak azt mondta: „Mindig szeretni fogom a családomat, bármit is mondtok. Higgyétek el azt a verziót, amelyiket akarjátok.”

Nyitókép: Derbyshire Police 

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#emberölés#apa#kisfiú#alultáplált#halálos ütések

Címlapról ajánljuk