Baleset-bűnügy

A fogdán kötött ki a pécsi apa, aki lövöldözéssel fenyegetőzött a fia iskolájában történtek miatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 21:04

Összefogtak a szülők egy nehezen kezelhető kisfiú miatt. Az apát garázdaság miatt elítélték, a fiát kivették az iskolából.

A rendőrségi fogdán kötött ki egy nehezen kezelhető gyerek édesapja, miután a férfi fenyegetőzni kezdett, amikor a többi szülő a fia eltávolítását kezdeményezte a pécsi általános iskolában – írja az ATV.

A cikk szerint a többi szülő azért kérte, hogy vegyék ki a gyereket az iskolából, mert a többiek félnek tőle. Az anya azt mondta a csatornának, hogy ő már szeptemberben felkereste az iskolapszichológust, hogy szeretné, ha nyomon követné a kisfiának az életét. A nő szerint egyébként óvodás korában nem voltak ilyen problémák.

Miután több szülő összefogott, és megkereste a fiú miatt az igazgatót, az édesapa is megjelent a színen, és sokak szerint fenyegetően lépett fel a tanárokkal és a szülőkkel szemben. A szülők képviselője azt mondta, hogy ezután 

a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok.


A helyzet odáig fajult, hogy rendőrt hívtak. Három napra őrizetbe veték a férfit, majd a bíróság gyorsított eljárásban garázdaság szabálysértés miatt pénzbírságot szabott ki vele szemben 49 800 forint összegben.

A kisfiút kivették az iskolából, várhatóan egy másik intézményben folytatja majd tanulmányait.

Nyitókép: Általános iskola illusztráció. Fotó: MTI/Varga György.

#Baleset-bűnügy#pécs#általános iskola#fogda#iskola#lövöldözés#fenyegetés

Címlapról ajánljuk