Baleset-bűnügy

110-el ment neki az álló Teslának, hét év börtönt kap a londoni horrorkarambol elkövetője

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 21:35

Az elkövető egy Range Rovert vezetett, majd a sínekre sodródott és belerohant az álló Teslába, utasa életét vesztette. A férfit már korábban is elítélték gyorshajtásért, 2020 novemberében hat hónapra el is vették a jogosítványát.

Hét év börtönbüntetésre ítélték a londoni horrorkarambol elkövetőjét, aki 110 kilométer/órával ment neki egy álló Teslának. A száguldozó mellett ülő 33 éves utas belehalt az ütközésbe – írja a Metro.co.uk.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, tavaly augusztusban egy Range Rover ütközött egy Teslával London belvárosában. A Range Rover a Park Royal metrómegálló közelében a sínekre sodródott, majd belerohant az álló Teslába, amit éppen egy taxisofőr töltött.

A Rida Kazem nevű elkövető a két áldozattal ment szórakozni, őket akarta hazavinni hajnalban, amikor történt a baleset. Az ütközésben Yagmur Ozden, a Range Roverben ülő nő életét vesztette, többen pedig megsérültek, köztük a másik 26 éves utas, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Valahányszor meglátok egy Range Rovert, mindig eszembe jut a baleset, így nem tudok szabadulni tőle. Anyukám mindig is akart egyet, és végül egy ilyenben hunyt el.

– mondta el az áldozat 13 éves lánya a bíróságon.

De mint kiderült, az elkövető sem úszta meg, a baleset után térdtől lefelé amputálni kellett a bal lábát. A nyugat-londoni Greenfordból származó Kazemet börtönbe zárták, miután korábban bűnösnek vallotta magát veszélyes vezetés általi halál, illetve veszélyes vezetés általi súlyos sérülés okozásának bűntettében. A férfit már korábban is elítélték gyorshajtásért, és 2020 novemberében hat hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#london#karambol#halálos baleset#gyorshajtás#börtönbüntetés

Címlapról ajánljuk