Súlyos balesetet szenvedett egy magyar busz Szlovákiában, rengeteg a sérült, halott is vanEgy busz és egy kamion ütközött Szlovákiában, egy ember meghalt, 58-an pedig megsérültek.
Baleset-bűnügy

Súlyos balesetet szenvedett egy magyar busz Szlovákiában, rengeteg a sérült, halott is van

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 14:44

Egy busz és egy kamion ütközött Szlovákiában, egy ember meghalt, 58-an pedig megsérültek.

Busz és kamion ütközött hétfőn Szlovákiában Pozsony közelében – írta meg a Paraméter. Információink szerint egy ceglédi utazási iroda egyik buszjárata volt érintett.

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, „feltehetően nyugdíjasok” utaztak a buszon, összesen 59-en.

A balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg. A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket.

A pozsonyi nagykövetség munkatársai a helyszínen vannak. A két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje.

A helyszínre mentőhelikoptert is küldtek.

A hvg.hu beszámolója szerint Michal Palkovic, Szlovákia frissen kinevezett egészségügyi minisztere azt mondta: minden sérültet azonnali, és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek, és mindent megtesznek azért, hogy megmentsék az életüket.

A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek. További részleteket a hétfő esti RTL Híradóbból tudhatnak meg. 

Nyitókép: Szlovákiai Tűzoltó és Mentőszolgálat

#Baleset-bűnügy#szlovákia#buszbaleset#szlovákiai buszbaleset#turistabusz#ma

Címlapról ajánljuk