Baleset-bűnügy

Felfüggesztették a háziorvost, aki szexért cserébe írhatott fel fogyást segítő szert egy nőnek

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 14:36

A kamara szerint sincs rendben az eset.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei háziorvos május 12-én a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének bejelentette, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat, ezért kérte a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig, írja közleményében a MOK.

Hozzátették: a felfüggesztéssel az Országos Elnökség egyhangúlag egyetértett.

Az ügyről mi is írtunk korábban: egy 43 éves nő nő március elején vette fel a kapcsolatot a háziorvossal, és szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

Az orvos, mint jogtalan előnyt a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, ráadásul a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem is volt jogosult. A gyógyszert – normatív támogatott formában – e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A Blikk közben arról írt, hogy „egy ismert magyar sztármodell kínált szexuális szolgáltatást egy köztiszteletben álló nyíregyházi háziorvosnak vényköteles, de neki amúgy nem járó, a fogyást elősegítő gyógyszerért cserébe”. A lap állítása szerint azonosította is, hogy pontosan ki lehet a nő.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#háziorvos#mok#szex#vesztegetés#felfüggesztés

Címlapról ajánljuk