Baleset-bűnügy

Bűnösnek találták a világvége-hívő anyukát, aki végzett saját gyerekeivel

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 22:01

Véget ért a három éve húzódó nyomozás az „ítéletnap-anya-ügyben”. Lori Vallow Daybell 16 éves lányával és 7 éves örökbefogadott fiával végzett, valamint egyedik férjét is megölte. A családtagjaikat kiirtó szektás házaspár zombinak tarthatta gyermekeit, akikről le kell mosni a gonosz szellemeket, mindkettejükre életfogytiglan várhat. 

Az idahói esküdtszék pénteken elítélte Lori Vallow Daybellt, a világvége hívő anyukát két legkisebb gyermeke és egy szerelmi vetélytársa megöléséért. Az ítélet egy három éve húzódó nyomozásra tett pontot, amely során zombi gyerekek és apokaliptikus próféciák is előkerültek – írja az AP News.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, 2023-ban folytatódnak a tárgyalások annak a nőnek az ügyében, akit az Egyesült Államokban csak „ítéletnapi anya” néven tartanak számon. Lory Vallow a vádak szerint először negyedik férjével végezhetett, majd miután összeházasodott a világvége-próféciakönyveket író Chad Daybellel, aki a gyanú szerint gyermekeit is megölte.

Zombinak hitték gyermekeiket, akikről le kell mosni a gonosz szellemeket. Mint a tárgyalások korábbi szakaszában kiderült, anyjuk a 7 éves, örökbefogadott autista gyermekét műanyag zacskóval és ragasztószalaggal folytatta meg.

Bár a fiú halálának körülményei tisztázódtak, a 16 éves lányét még homály fedi. A 49 éves nőt kétrendbeli gyilkossággal és háromrendbeli összeesküvéssel vádolták a halálesetekben, valamint nagy értékű lopással, amiért állami juttatásokat vett fel a gyermekei nevében, miután férjével közösen megölték őket. A tárgyalóterem galériáján néhányan könnyeket törölgettek szemeikből, amikor bűnösnek találták.

Vallow Daybellre akár életfogytiglani börtönbüntetés is várhat az ítélethirdetéskor, amely a bíró szerint három hónap múlva lesz.

Az ügyészek a nőt „hataloméhes manipulátorként” jellemezték, aki pénzért megölte volna két legkisebb gyermekét, míg a védelem szerint a nő általában védelmező anya volt, aki egy szektavezér romantikus befolyása alá került. A nő ötödik férje, Chad Daybell ugyanezekkel a vádakkal néz szembe, de az ő tárgyalása még hónapokig várat magára.

Nyitókép: Kyle Green / AP Photo

#Baleset-bűnügy#világvége#hívők#gyilkosság#tárgyalás#ítélet

Címlapról ajánljuk