Baleset-bűnügy

Szirénázó mentőautónak ütközött egy buszsofőr Zalában, kiszállt, majd továbbhajtott

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 13:21

Meg sem nézte, hogy a mentőben megsérült-e valaki. 

Vádat emelt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét.

A  Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, hogy az 55 éves kisbucsai férfi Zalaszentiván felől Zalaegerszeg felé halad tavaly augusztusban, hajnalban, amikor az eset történt. A sofőr nem vette észre, hogy a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét. A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott.

A férfi ekkor megállt, kiszállt a buszból, visszarakta a helyére a hűtőrácsot, majd elhajtott anélkül, hogy a mentőautóhoz odament volna. A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

A buszsofőr ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emeltek vádat.

 

#Baleset-bűnügy#mentőautó#busz#buszsofőr#cserbenhagyás#baleset#ütközés#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk