Baleset-bűnügy

Megjátszotta a saját elrablását egy fiatal nő, hogy eltitkolja, már rég nem jár egyetemre

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 20:08

Közeleg a diplomaosztó időpontja, így egy egész forgatókönyvet talált ki az elrablásához. 

Vádat emeltek egy amerikai nő ellen, mert megjátszotta saját elrablását, hogy eltitkolja, már rég nem jár a főiskolára – írja az NBC.

A 23 éves Chloe Steint kedd este találták meg a pennsylvaniai Jeannette-ben egy lakóházban, és végül bevallotta a hatóságoknak, hogy csak kitalálta az eltűnését – közölte az állami rendőrség.

A nő a hét elején rendezte meg a saját elrablását, és most négy vétséggel vádolják: 

  • hamis riasztás közbiztonsági szervnek, 
  • hamis bejelentés olyan bűncselekményről, amely nem történt meg, 
  • a jogalkalmazás akadályozása,
  • rendbontás.

Steinről utoljára hétfő este fél 11-kor hallottak, amikor a munkából hazafelé tartva sms-t küldött a barátjának, amelyben azt írta, hogy egy rendőr megállította. A barátja ezután többször is megpróbált kapcsolatba lépni vele, sikertelenül. 

A rendőrség később kihallgatta a családot, akik elmondták, hogy elhagyatottan találtak rá Stein kocsijára a North Greengate Road környékén, és ekkor jelentették be az eltűnését. A nő után nagyszabású keresés indult. 

Steve Limani, az állami rendőrség rendőre egy kedd esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség „több tízezer” dollárt költött a keresésre, amelynek során helikoptert is bevetettek.

Az ügy azonban megoldódott, amikor kedd este érkezett egy bejelentés, hogy Stein valójában egy jeannette-i otthonban tartózkodik. Amikor a rendőrök megérkeztek, a nőt biztonságban találták odabent, és kihallgatásra bevitték.

Az állami rendőrségen Stein azt mondta a rendőröknek, hogy megállította és elrabolta „egy ismeretlen férfi, aki rendőrnek adta ki magát” – áll a büntetőfeljelentésben. Azt mondta, hogy elrablójánál lőfegyver volt, bekötötték a szemét, és a környék különböző helyszíneire vitték.

A nyomozók azonban már akkor gyanúsnak találták a nő beszámolóját. Mielőtt megtalálták volna, kaptak egy hívást a Penn State Egyetem tisztviselőitől, akik szerint a híradásokkal ellentétben Stein nem volt sem aktív hallgató, sem végzős diák.

„A telefonbeszélgetés során kiderült, hogy már jó ideje nem jár egyetemre, több mint egy, talán két éve, de a diplomaosztó már a küszöbön állt” – mondta a rendőrfőnök a sajtótájékoztatón. 

A rendőrség azt mondta, hogy ellentmondásokat találtak Stein beszámolója és a nyomozás során szerzett bizonyítékok között. Amikor Steint szembesítették velük, „elismerte, hogy az incidenssel kapcsolatos összes információt kitalálta”.

A rendőrség szerint a nő azért indította el az átverést, mert már rég nem járt egyetemre, és feltehetően nem akart csalódást okozni a környezetének. 

A rendőrfőnök hozzátette, hogy a keresés során a nő egyetlen pillanatig sem volt veszélyben, és tudta, hogy az utolsó sms elküldése riadalmat kelt majd. A rendőrfőnök elítélte a nő tettét, amiért félelmet keltett a közösségben, hiszen azt hitték, egy emberrabló jár szabadon. 

A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy más emberek is részt vettek-e az átverésben, mivel a ház, amelyben a nőt megtalálták, egy ismerőséé volt. 

Nyitókép: Twitter

#Baleset-bűnügy#rablás#eltűnés#keresés#államvizsga#diploma#főiskola

Címlapról ajánljuk