Baleset-bűnügy

Horrovideón látszik, ahogy brit turisták eszméletlenre vernek egy taxist

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 17:32

A két turista ellen vádat emeltek, két évet kaphatnak, mert összeverték a mallorcai taxist, akinek maradandó sérülései lettek.

Börtönbe kerülhet két brit turista, akik úgy megvertek egy spanyol taxisofőrt, hogy annak betört a koponyája – írja a Daily Star.

Az eset még tavaly augusztusban történt Mallorca szigetén, de a két támadónak most kell a bíróság elé állnia. Az ügyészek két év börtönbüntetést és 11 ezer eurós pénzbírságot kértek a bíróságtól a támadóknak.

A cikk szerint két brit férfi azután esett a sofőrnek, hogy egy harmadik turista felugrott a taxi motorháztetőjére. A taxis kiszállt megnézni, hogy esett-e kár az autójában, a két gyanúsított akkor esett neki brutálisan.


Miután a taxist eszméletlenre verték, egyszerűen otthagyták a földön. Néhány órával később a spanyol rendőrség letartóztatott két 21 és 22 éves brit fiatalt, akik másnap 7000 eurós óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek.

A két férfi ezután visszatért az Egyesült Királyságba, de most megjelentek a bíróság előtt Mallorcán. Azt állítják, hogy a taxis rájuk támadt, de a taxis ezt cáfolta, ráadásul több videó is készült a bántalmazásról. A Daily Mail arról írt, hogy az egyik támadó tengerészgyalogos volt korábban.

A taxis súlyos sérüléseket szenvedett, betört a koponyája, a homloka és a füle is felszakadt. Ha ez nem lenne elég, a férfi azóta sem jött rendbe, azt mondta, gyakran szédül, és állandóan cseng a füle. Az orvosok szerint ezek a tünetek örökre megmaradnak.

Nyitókép: Daily Mail video.

#Baleset-bűnügy#taxis#verekedés#bántalmazás#mallorca#brit#turista#bíróság#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk