Baleset-bűnügy

Véletlenül az utassal együtt loptak el egy Mazdát a VIII. kerületben

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 20:19

Pedig milyen jó tervnek tűnhetett!

A kocsival együtt egy utast is elloptak április 5-én Budapesten, a VIII. kerületben, írja a police.hu.

A sértett megállt egy üzlet előtt, hogy beugorjon vásárolni. Úgy gondolta, mivel csak pár percet tölt majd el a boltban, és a barátja úgyis a kocsiban maradt, abból nem lehet baj, ha rajta hagyja a gyújtást. 

Tévedett.

Két fiatalkorú kifigyelte a járó motorral hagyott autót, majd bepattantak a kocsiba és elindultak. A tolvajok a hátsó ülésen lévő férfit észre sem vették mindaddig, amíg az a meglepetésből felocsúdva előre nem hajolt az új sofőrhöz, hogy megkérdezze tőle, mit csinálnak, hova mennek. A két fiatal azonnal kivágta magát, és azt mondták neki, hogy elkérték a kocsit pár körre a nőtől, aki bement a boltba.

Persze hamarosan kiderült, hogy ebből semmi sem igaz, ugyanis időközben az autó tulajdonosa felhívta a barátot, hogy kérdőre vonja, hova tűnt az autóval. Ekkor vált világossá, hogy a járművet ellopták. A kocsi hátsó ülésén utazó férfi ekkor rászólt a tolvajokra, hogy álljanak meg, azonban nem hallgattak rá. 

Ekkor a sértett megpróbálta megállítani a kocsit úgy, hogy behúzta a kéziféket. Ennek hatására a tolvajok nekihajtottak egy parkoló autónak, majd helyet cseréltek egymással. Ekkor a sértett, bár megtehette volna, mégsem szállt ki, ugyanis az autó tulajdonosa, akivel egész idő alatt telefonon tartotta a kapcsolatot, azt mondta neki, maradjon a gépjárműben, hogy tudják, merre halad a két tolvaj. Az autótulajdonoshoz időközben odaértek Lakatos István és Puskás Zoltán rendőrök. 

Ők elmondták: az utolsó információ az volt, hogy az egyik benzinkútnál megálltak, és a két fiatal kiugrott az autóból, majd elszaladt. „Néhány perc múlva már mi is odaértünk. Miközben a benzinkútnál adatokat gyűjtöttünk, és meghallgattuk a másik sértettet, aki a kocsiban utazott, a térfigyelő jelzett, hogy látta a két elkövetőt az egyik épületbe rohanni, azonban kijönni már nem. Bementünk a társasházba, és elkezdtük keresni őket. Egy asszonnyal és egy fiúval találkoztunk az udvaron, akik azt mondták, nem láttak senkit beszaladni a házba. Közben a kollégám, Puskás Zoltán jelzett, hogy a padlásfeljáró felől mocorgást hall.”

A rendőrök végül a padlás felé vették az irányt, ahol megláttak két lábat a lépcső legtetején. A 14 és 15 éves fiút előállították a rendőrségen, ahol beismerték a tettüket. Lopással gyanúsítják őket, szabadlábon védekezhetnek. 

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#lopás#autó#rendőrség#autólopás

Címlapról ajánljuk