Baleset-bűnügy

Direkt nyomott satuféket az iskolabusz sofőrje, hogy megleckéztesse a gyerekeket, bántalmazással vádolják

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 16:41

A férfit természetesen elbocsátották. 

Gyermekbántalmazás vádjával kell szembenéznie annak a coloradói iskolabuszvezetőnek, aki állítólag szándékosan fékezett egy hatalmasat, hogy megleckéztesse a gyerekeket, írja a People.

A fékezéssel a férfi több gyermeket is megsebesített. Brian Fitzgerald az eset után bocsánatot kért, de az iskolakörzet azonnal kirúgta. 

A több médiumhoz is eljuttatott biztonsági kamerás felvételen hallható, amint a 61 éves sofőr figyelmeztet az általános iskolás diákokat, hogy üljenek le a helyükre. 

Tudni akarjátok, milyen veszélyes ez, srácok?

– tette fel a kérdést, majd ezután beletaposott a fékbe. A gyerekek az előttük lévő üléseknek ütköztek, többen beleverték a fejüket az ablakokba. 

A sofőr ezután megkérdezte a gyerekeket, hogy megértették-e, miért kell a helyükön maradniuk. „Forduljatok meg és üljetek rendesen” – szólította fel őket. 

Nem sokkal később az egyik gyerek állítólag felhívta a szüleit, hogy jelentse az esetet. Ő azt mondta, hogy valakinek az arca is vérzett. 

Fitzgerald később azt mondta a hatóságoknak, hogy meg akarta leckéztetni a gyerekeket. 


Az iskolai körzet képviselője, amely az eset után kirúgta a férfit, kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írta, hogy az iskolabuszozásnak boldog és kellemes élménynek kell lennie a diákok számára. „Ennek a buszsofőrnek a viselkedése és tettei teljesen elfogadhatatlanok. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek és az igazgatónak, akik jelentették ezt az esetet, lehetővé téve számunkra, hogy gyorsan reagáljunk, és biztosítsuk, hogy ez a sofőr soha többé ne ülhessen az iskolabuszok volánja mögé” – tették hozzá.

Fitzgerald ellen április 12-én szabálysértési vádat emeltek, amelyben 29 esetben sérülés nélküli gyermekbántalmazás, és egy esetben testi sértést okozó gyermekbántalmazás vádja szerepel. Fitzgerald-nak május 12-én kell megjelennie a bíróságon.

Nyitókép: ABC7 / YouTube

#Baleset-bűnügy#iskolabusz#sofőr#fék#fékezés#bántalmazás#gyerekbántalmazás

Címlapról ajánljuk