Baleset-bűnügy

Hableány-katasztrófa: sírva mesélte el a nagymama, hogyan vált pokollá az élete

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 11:48

Könnyeivel küszködött a bíróságon az a dél-koreai nő, akinek a lánya és a veje is meghalt a budapesti Hableány-tragédiában. A hozzátartozók fejenként 35 millió forintos sérelemdíjat követelnek a Viking tulajdonosától, eddig azonban nem kaptak egy fillér kártérítést sem. 

Kedden folytatódott a Hableány-tragédiaként számontartott eset kártérítési pere, melyben a koreai áldozatok rokonai sérelemdíjat követelnek a Viking tulajdonosaitól. Mint kiderült, a sértettek eddig egy fillért sem kaptak – írja a Blikk.

A Viking Sigyn szállodahajóval ütköző Hableány sétahajó 2019. májusában süllyedt el másodperc alatt a Margit híd közelében. A fedélzeten 35-en voltak, köztük 33 dél-koreai turista, valamint egy kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni a Dunából, 27 áldozat holttestét megtalálták, azonban egy dél-koreai utast azóta sem került elő. 

A lap tudósítása szerint a videós tárgyaláson a 75 éves Ling Yan Hyu jelentkezett be, a Koreai Jiyoung ügyvédi irodából. A fővárosi hajókatasztrófában lánya és veje is odaveszett, a mai napig nem tudta feldolgozni a tragédiát.

Amikor a tragédiáról beszélek, még ma is összeszorul a szívem, kicsordul a könnyem

– mondta Ling a bíróságon.

A bíróság kérdésére az idős nő elmondta, nagyon bensőséges kapcsolata volt a lányával, vejét is saját fiaként szerette. De azt is elmondta, hogy unokája árván maradt, élete pedig sokkal nehezebb lett szerencsétlenség után. Szerencsére a lánya és párja nem vitték magukkal – tette hozzá. Az eljárásban a hozzátartozók fejenként 35 millió forintos sérelemdíjat követelnek a Viking tulajdonosától.

Ugyanakkor a sértettek elmondása szerint a tragédia miatt még egy fillért sem kaptak, sem biztosítást, sem kártérítést a megegyezés alapján.

A bíróság az asszony idősebb lányát is meghallgatta, aki arról beszélt, hogy anyja ápolása hatalmas teher neki, nem kap segítséget a mindennapokban. A baleset óta kerüli az embereket, és depresszióval küzd elhunyt testvére miatt.


Nyitókép: Faludi Imre / MTVA / Bizományosi:

#Baleset-bűnügy#hableány-katasztrófa#viking sigyn#szállodahajó#dél-koreai turisták#per#bírósági tárgyalás

Címlapról ajánljuk