Baleset-bűnügy

Schadl-ügy: Egy alkotmánybíró két gyerekét is lehallgatták

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 7:16

Egyikük „konspirált körülmények között” találkozott Schadl György feleségével, a másik közreműködhetett abban, hogy az egyik későbbi vádlott és társai jogtalan előnyhöz jussanak.

Az ügyészség több hónapon át lehallgatta Czine Ágnes alkotmánybíró két, végrehajtóként dolgozó gyerekét a Schadl György és Völner Pál nevével fémjelzett korrupciós üggyel kapcsolatban – írta a 24.hu a nyomozati iratokra hivatkozva. A lehallgatásokat másfél hónappal a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének letartóztatása után engedélyezte a bíróság – írta a lap.

Ahogy arról március közepén írtunk, Czine Ágnes neve felbukkant Schadl naplójában, amiből kiderült, hogy 2021 szeptemberében, a Várkert Bazárnál működő Felix étteremben találkoztak egymással. Azt nem tudni, hogy ennek mi volt a témája.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Fiedler Bálint és Fiedler Laura megfigyelésre azért volt szükség, mert bizalmas viszonyt tartottak fenn Schadl Györggyel és feleségével. Az ügyészség emellett azzal indokolta a lehallgatásokat, hogy Fiedler Bálint közreműködhetett abban, hogy az egyik későbbi vádlott és társai jogtalan előnyhöz jussanak, míg Fiedler Laura Schadl feleségével „konspirált körülmények közt” találkozhatott az után, hogy Schadlt eljárás alá vonták.

A lap szerint a Fiedler testvérek lehallgatási jegyzőkönyvei nem szerepelnek a nyomozati anyagokban, és még csak tanúként sem hallgatták ki őket. A lap telefonon kereste őket, de nem voltak hajlandók nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

 

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#völner pál#schadl-ügy#korrupció#alkotmánybíró

Címlapról ajánljuk