Baleset-bűnügy

„Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik” – mondta tárgyalásán a férfi, aki késsel támadt egy leszbikus párra a villamoson

rtl.hurtl.hu

2023. március 30. 22:01

Gyűlölködő hangnemben ordibált a párral.

Öt év börtönre ítélték azt a férfit, aki még 2021 őszén támadt egy leszbikus párra egy budapesti villamoson. A Fővárosi Törvényszék közösség tagja elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek K. I.-t, írja a HVG.

A férfi késsel hadonászva, gyűlölködő, fenyegető hangnemben támadt a párra. „Az összes ilyet meg kell ölni! (…) Mit buziskodtok itt? Elvágom a torkotokat, kivéreztetlek titeket” – ordibálta közben. A tanúvallomások alapján a férfi enyhén spicces lehetett, bár ő ezt tagadta, csak azt ismerte el, hogy volt nála alkohol.

A férfi a tárgyalásán tartotta magát korábbi vallomásához, mely szerint nem érzi magát bűnösnek. A férfi 2005 óta büntetett előéletű: testi sértés, garázdaság, zaklatás és ittas vezetés is szerepel bűnlajstromában.

Az ügyészség képviselője megkérdezte a vádlottat, hogy akkor is a vádiratban szereplő módon reagált volna-e, ha heteroszexuális párt lát a villamoson. Erre arról beszélt, hogy néhány helyet kivéve Magyarország és a világ még nem tart ott, hogy azonos nemű párok nyilvánosan „ilyesmit” (értsd: közterületen kifejezésre juttassák vonzalmukat) csináljanak. Hozzátette:

Orbán Viktor is hasonlóan gondolkodik.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Baleset-bűnügy#leszbikus#orbán viktor#támadás#tárgyalás#ítélet

Címlapról ajánljuk