Baleset-bűnügy

Schadl „hátba szúrt” – megszólalt a „veszélyes alak” végrehajtó

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 6:03

Radics Csaba az az ember, akinek az irodájában elsajátította a szakmát a korrupcióval vádolt Schadl György. Az egykori mentor szerint 35 végrehajtó törvénytelenül működik.

Én voltam az egyetlen, akitől Schadl tartott, félt, akit el kellett lehetetleníteni

mondta el a Blikknek dr. Radics Csaba, aki „Cs.” néven szerepel a Schadl-Völner korrupciós botrány lehallgatási jegyzőkönyveiben.

Ahogy arról tavaly januárban az rtl.hu is beszámolt, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár egyetértettek, hogy Cs. „veszélyes alak”, aki Völner szerint „egy hatalmi ág” működését veszélyezteti. Schadl mindent megtett, hogy ellehetetlenítse a végrehajtót, és miatta akart kiszorítani egy bírót.

A lehallgatási jegyzőkönyvekből kiderült, hogy pályája elején Schadl Cs. irodájában sajátította el a végrehajtói szakmát. Radics most a Blikknek elmondta, hogy „Schadl urat is a tisztességre neveltem, de hátba szúrt”, állítása szerint azért, mert „tudta, látok mindent, s én egy árva fillért sem adok le senkinek”.

Törvénytelenül kinevezett végrehajtók?

Radics a lappal közölte, szerinte a Schadl letartóztatása óta kinevezett 35 végrehajtó törvénytelenül van a helyén, mert nem tették le a hivatali esküjüket a törvényben megfogalmazott módon. A jogszabály szerint ugyanis az elnök előtt kell azt letenni, és ha ezt nem tették meg, törvénytelenül vannak kinevezve.

A Blikk megkereste az érintett végrehajtókat, hogy megkérdezzék, mikor, hol és ki előtt tettek hivatali esküt. A lap közlése szerint csak hárman álltak velük szóba, de ők sem válaszoltak a kérdésre.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#völner pál#schadl-ügy#végrehajtók#korrupció#schadl-völner ügy

Címlapról ajánljuk