Baleset-bűnügy

Azt hitte, ismét megcsalja az élettársa, szexre hívta az ágyba, bekötözte a szemét, majd halálra késelte

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 15:47

A nőnek volt egy „sötét alteregója, amelyik nem hagyhatta, hogy a férfi megússza, amit vele tett”. 

Egy brit általános iskolai tanárnő szexre hívta az őt sorozatosan megcsaló barátját, bekötötte a szemét, halálra szúrta, majd eltemette a holttestét a kertben – írja a DailyMail. A 48 éves Fiona Bealt azzal vádolják, hogy 2021 novemberében meggyilkolta a 42 éves Nicholas Billinghamet. A hatodikban tanító nő azután tervezgette a gyilkosságot, hogy a férfi egyszer „leköpte és megfenyegette őt szex közben”. 

A nőnek van egy Tulip22 nevű alteregója, aki szerinte „vakmerő, rettenthetetlen és nagyon hatékony volt”: a naplójában részletesen írt arról, hogy a férfi viselkedése hogyan táplálta az ő „sötét oldalát”. Az ügyész szerint Billingham hosszú kapcsolatuk alatt többször is megcsalta Bealt – az egyik viszonyból gyereke is született –, de végül mindig visszament hozzá, a nő pedig vissza is fogadta. 

2021 októberének végére Beal elhatározta, hogy megöli Billinghamet. Beal szexre csábította a férfit, majd bekötözte a szemét és halálra szúrta. A gyilkosságot valószínűleg november 1-jén követte el northamptoni hálószobájukban, amit utána átfestettek. Az építészként dolgozó Billingham holttestét lepedőbe és paplanba csomagolva találták meg három és fél hónappal azután, hogy utoljára látták egy üzleti megbeszélésen részt venni.

A nő a gyilkosság ideje alatt arra hivatkozva nem jelent meg az iskolában, hogy koronavírusos, majd később visszatért az intézménybe és elmondta az igazgatónak, hogy Billingham elhagyta őt. A tanár a szokásos módon folytatta a munkát, még egy londoni kirándulásra is elment a gyerekekkel, ám néhány héttel később többször is beteget jelentett. Ekkor az igazgató felhívta Beal édesanyját, akinek a nő azt mondta, hogy hosszú iskolai kirándulásra megy – az igazgató ezután felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy bejelentse Beal eltűnését. 

A rendőrök el is jutottak egy Kendal közelében lévő kis házhoz, de Beal megnyugtatta az egyik rendőrt, hogy csak egy kis „nyugalomra és békére vágyik”, és nem szeretné, ha a családja tudná, pontosan hol van. A rendőr átadta az üzenetet, de később visszatértek a kunyhóhoz, amikor Beal azt írta a családjának: „nagyon sajnálom, szeretlek titeket”. 

Bealt a rendőrök végül egy búcsúlevéllel, a kádban találták meg, a csuklóján felületi sérülésekkel. A helyi kórházba vitték és őrizetbe vették. A rendőrség a nyaralóban egy jegyzetfüzetet is talált, amelyben „hátborzongató beszámoló volt arról, hogyan ölt meg Beal valakit”, bár azt nem írta le, kiről volt szó. 

Miután a rendőrök átvizsgálták Beal lakását, egy véres matracot találtak az alagsorban, illetve egy frissen lerakott halmot a kertben. A nő naplója részletesen leírta, hogy tervezte meg a bűncselekményt, majd hogyan rejtette el a holttestet. „Nehezebb volt, mint gondoltam. A holttest elrejtése rossz volt. Egy holttestet mozgatni sokkal nehezebb, mint ahogy a tévében látszik” – írta. 

Billingham részben mumifikálódott testét a fogászati leletek alapján azonosították. A patológus megállapította, hogy a halál oka a nyak jobb oldalán, a nyaki vénát elvágó egyetlen szúrt seb volt. A tárgyalás folytatódik.

Nyitókép (illusztráció): Chaichan Pramjit / Getty Images

#Baleset-bűnügy#késelés#megcsalás#támadás#egyesült királyság#tanárnő#alteregó

Címlapról ajánljuk