Baleset-bűnügy

Az anyja méhében lőtt le egy magzatot a hamburgi lövöldöző

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 12:05

Szörnyű részletek derültek ki a hamburgi vérfürdőről, amiben összesen nyolc ember halt meg.

A Jehova Tanúinak egy volt tagja lehetett az a férfi, aki vérfürdőt rendezett a felekezet imaházában Hamburgban csütörtök este – írja az rtl.de.

A rendőrség szerint nyolc ember halt meg a lövöldözésben. Az áldozatok között van egy meg nem született baba is, akit az anyaméhben ért találat. A lehetséges elkövető is meghalt, nyolc ember pedig megsebesült.

Az imaház egy háromemeletes egykori ipari épület, amelyben a közösség a honlapján szereplő adatok alapján a heti két rendszeres összejövetelük egyikét tartotta csütörtök este.

A gyanúsított állítólag először egy nőre lőtt a parkolóban. Ezután az ablakon keresztül lőtt az épületben tartózkodókra. Az ámokfutó ezután bement az épületbe és ott is folytatta a gyilkolást. Egy fiatal nő, aki a környéken lakik, az n-tv hírtelevíziónak elmondta, hogy négy alkalommal hallott lövéseket, mindig többet, és ezek az időszakok nagyjából húsz másodperc és egy perc közötti ideig tartottak.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy amikor kollegái a helyszínre érkeztek, hallottak még egy utolsó lövést, majd az épület egyik felső emeletén rábukkantak egy holttestre és arra utaló nyomokra, hogy ez a személy lehetett az elkövető.

Szerencsés véletlen folytán a tetthelyhez nagyon közel voltak épp a rendőrség különleges alakulatai, akik gyorsan a helyszínre értek. A rendőrség szerint azzal, hogy behatoltak az épületbe, megzavarták a lövöldözőt, aki megölte magát.

A Speiegel.de szerint egy 35 éves kempteni férfi lehet az elkövető, aki kontrolling és teológiai területen kínált tanácsadási szolgáltatásokat horribilis áron. Nem szerepelt a szélsőségesek között, így a hatóságok nem ismerték.

#Baleset-bűnügy#lövöldözés#hamburg#jehova tanúi#imaház#áldozatok

Címlapról ajánljuk