Baleset-bűnügy

Schadl György 70 millióért vett ékszerszettet kedvenc kereskedőjétől

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 7:54

Aranyláncok, karláncok, óra és gyémánt is előkerült a végrahajtói kar letartóztatott vezetőjétől.

Komoly mennyiségű aranyékszert foglaltak le a rendőrök Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupciós vádak miatt letartóztatott elnök – derült ki a Telex cikkéből.

A lap szerint imádta Schadl az aranyat, felidéztek egy esetet, amikor a kedvenc ékszerkereskedőjétől 70 millió forintért vett egy 157,1 grammos, 18 karátos arany karláncot, és egy nyakéket egy 168 karátos, azaz 33,6 grammos Natural Fancy Yellow gyémánttal. A garnitúra árát körülbelül 360 millió forintra becsülték. A lap szerint a 70 milliót nem sokkal korábban két beszervezett végrehajtótól, F. Miklóstól és M. Esztertől szedtek össze.

Az ékszereket később a rendőrök találták meg, miután 2021. november 5-én Schadl Györgyöt Ferihegyen őrizetbe vették, és átkutatták a lakását. A páncélszekrényben bukkantak rá a vásárolt garnitúrára, mellette azért még volt más is, aranyláncok, karláncok, fülbevalók és egy arany női karóra is. Ezeket első körben nem foglalták le, azonban amikor Schadl már le is tartóztatták, akkor a végehajtó azt kérte a feleségétől és az apjától, hogy az ékszereket rejtsék el.

Ezt is ajánljuk:
Schadl György sofőrje is árverésen szerzett meg egy házat, a 40,5 milliós ingatlanért csak 24,5 milliót kellett fizetnie

Ők ezt meg is tették, az OTP Bartók Béla úti fiókjában széfet béreltek, azonban ekkor már lehallgatták őket és a rendőrök, így hamar lebuktak. A Telex szerint hatóságok az eset után Schadl feleségét és apját különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolták meg, szerintük a lefoglalható értéktárgyakat akarták elrejteni előlük. A családtagok azzal védekeztek attól féltek, kirabolják őket, ezért akarták az ékszereket biztonságba helyezni. Az ügyészség mindkettejükre felfüggesztett börtönbüntetést kért.

A hatóságok szerint Varga Judit igazságügyi miniszter korábbi helyettese, Völner Pál – még aktív politikusként – éveken át rendszeresen kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén:

Völner Pál és Schadl György a bíróságon beszéltek először az ellenük felhozott vádakról, mindketten tagadták bűnösségüket. Völner Pál ügyvédje indítványozta, hogy hallgassák meg tanúként Varga Judit minisztert, mert állítása szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy ő is egyeztetett végrehajtói kinevezésekről:


A Házon kívülnek az 1700 oldalas nyomozati anyagot feldolgozó Miklósi Gábor és Horváth Csaba újságírók értékeltek:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#schadl-völner korrupciós botrány#arany#ékszer#lefoglalás

Címlapról ajánljuk