Baleset-bűnügy

„A bokszoló fiatalok belépését a többség érdekében tagadták meg” – közleményben reagált a nyíregyházi szórakozóhely

rtl.hurtl.hu

2023. március 8. 6:22

Roma jogvédők tüntetést is szerveznek a Mamma Mia klub parkolójába.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy nagy verekedés tört ki Nyíregyházán a hétvégén a Mamma Mia klubban, ahol a kidobók három férfit vertek össze, két fiatalt és az egyikük apját. Sajtóinformációk szerint az egyik biztonsági őr is súlyosan megsérült, az ő arccsontja eltört, arra is van esély, hogy elveszíti a látását. A gyerekeit védő apa életveszélyes sérülést szenvedett, egyik bordája átszúrta a tüdejét.

A biztonságiak szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat. A másik oldalról Száva Vince roma jogvédő azt mondta, a fiatalokat lépre csalták, megüzenték nekik, félreértés volt, látogathatják a klubot.

A bejáratnál háromszor annyi ember, 11 biztonsági őr zúdult rájuk.

Az RTL Híradó riportere a helyszínen úgy értesült, hogy a diszkónál egy apa, valamint 21 és 19 éves fiai keveredtek összetűzésbe a biztonsági őrökkel, akik nem akarták őket beengedni a diszkóba. Úgy tudni, hogy mindhárman újfehértóiak, a fiúk pedig bokszolók. Az egyelőre nem világos, hogy ki ütött először.

Péntekre roma jogvédők tüntetést szerveztek a klub parkolójába, miközben a Mamma Mia nevű szórakozóhely közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a biztonsági szolgálatot független vagyon- és személyvédelemmel foglalkozó társaság látja el, az általuk alkalmazott biztonsági őrök tevékenységére nincs ráhatásunk. A szórakozóhelyen eddig megrendezett események gyakorlatának megfelelően külön biztonsági szolgálatot bíztunk meg a rend fenntartásával. A szórakozóhely vezetősége nevében elmondhatjuk, hogy minden alkalommal felhívjuk a biztonsági szolgálat tagjainak a figyelmét arra, hogy maximum kivezethetik a helyről a rendbontókat. Ezen a péntek éjszakán sem voltak kint a club alkalmazottai az ajtó előtt, hiszen mindenki végezte bent a munkáját, ami a vendégeink zavartalan szórakozását szolgálta. A biztonsági őrök elmondása alapján péntek éjszaka bokszoló fiatalok akartak belépni a club területére, de ezt a biztonsági szolgálat megtagadta, mivel az előző héten problémásan viselkedtek a vendégekkel.”

A biztonsági őrök a belépésüket a kulturáltan szórakozó többség érdekében tagadták meg. A srácok ezt nem vették tudomásul és a rendezőket megfenyegették, majd felfegyverkezve visszajöttek és megtámadták a biztonsági őröket.

– olvasható a klub állásfoglalásában, amelyben megjegyzik, hogy mivel az alkalmazottaik nem voltak jelen az utcán zajló eseményeknél, ezért nem az ő feladatuk eldönteni, pontosan mi történhetett.

Ez a hatóságok dolga, az eljárás folyamatban van. Szórakozóhelyünk és Nyíregyháza jó hírneve érdekében fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az interneten terjedő videón látottak alapján természetesen azonnal felvettük a kapcsolatot a biztonsági cég vezetőjével, és megtettük a megfelelő intézkedéseket. A cég arról tájékoztatott bennünket, hogy belső vizsgálatot is indítottak.

– közölték a klub üzemeltetői, akik azt is megjegyezték, hogy hasonló esetre biztosan nem fog sor kerülni a jövőben. Az ügy kapcsán megszólalt Young G, azaz VV Béci, aki saját elmondása szerint korábban már ő maga is összetűzésbe keveredett a szórakozóhely kidobóival.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#mamma mia#verekedés#kidobó#nyíregyháza#klub

Címlapról ajánljuk