Baleset-bűnügy

Tüntetés lesz a nyíregyházi klub előtt, ahol 11 biztonsági őr vert agyba-főbe három embert

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 20:01

A három férfit összeverő kidobók közül kettő kedden áll a bíróság elé. Az egyik biztonsági őrnek eltört az arccsontja, társai állítása szerint meg is vakulhat. A gyerekeit védő apa életveszélyes sérülést szenvedett, egyik bordája átszúrta a tüdejét.

 

Tüntetést szerveznek roma jogvédők a nyíregyházi Mamma Mia klub parkolójába péntek estére – írja a Blikk. Ez az a szórakozóhely, ahol három napja a kidobók durván megvertek két fiatalt és az egyikük apját.

A cikk szerint mindkét fél mást mond, miért tört ki a balhé. A biztonságiak szerint a korábban már kitiltott fiatalok provokálták őket, boxerrel megütve egy társukat. A másik oldalról Száva Vince roma jogvédő azt mondta, a fiatalokat lépre csalták, megüzenték nekik, félreértés volt, látogathatják a klubot. A bejáratnál aztán háromszor annyi ember, 11 biztonsági őr zúdult rájuk.

Az egyikük apja életveszélyes sérüléseket szenvedett a Blikk szerint, amikor próbálta megvédeni a fiatalokat: szét akarta választani a verekedőket, de földre vitték, mellkason rúgták, egy bordája eltört, ami átszúrta a tüdejét.

Az RTL Híradó riportere a helyszínen úgy értesült, hogy a diszkónál egy apa, valamint 21 és 19 éves fiai keveredtek összetűzésbe a biztonsági őrökkel, akik nem akarták őket beengedni a diszkóba. Úgy tudni, hogy mindhárman újfehértóiak, a fiúk pedig bokszolók. Az egyelőre nem világos, hogy ki ütött először. 

Két kidobót őrizetbe vettek, ők kedden kerülnek bíróság elé. A Blikk információi szerint a vizsgálatig lecserélték a klub biztonság személyzetét.

#Baleset-bűnügy#nyíregyháza#mamma mia#klub#verekedés#biztonsági őr#tüntetés#demonstráció

Címlapról ajánljuk