Baleset-bűnügy

Elfogták a volt LMP-s jelöltet, aki szexuális visszaélést követett el egy 14 év alatti kisfiú ellen

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 8:45

A 67 éves férfi Nagyatádon volt önkormányzati képviselő, és egy ideig az LMP képviselőjelöltje volt a 2018-as országgyűlési választásokon. 

Elfogta Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kovács Gábort, az LMP volt politikusát, aki ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint áldozata egy kisfiú volt.

A 67 éves férfit hétfő este fogták el, Vas megyében. Az ellene kiadott körözésről először a Blikk számolt be. A lap cikke szerint  a háromgyermekes férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik, és korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.


A Blikk cikke szerint a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként indult, és mindössze 54 szavazatot kapott. 2017-ben az LMP a pár képviselőjelöltjeként mutatta be, de 2018 januárjában már azt közölték, hogy mégsem őt indítják áprilisi választáson. Azt nem közölték, hogy miért.

Az LMP a honlapján hétfőn még elérhető volt Kovács adatlapja, ahol Somogy megyei elnökségi tagként hivatkoztak rá. A párt a Blikknek hétfőn küldött közleményében tudatta, hogy a férfi 2017 decemberében kilépett a pártból, hozzátéve, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak vele.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#szexuális visszaélés#rendőrség#lmp#politikus

Címlapról ajánljuk