Baleset-bűnügy

„Az a fiatal rendőr értem áldozta fel az életét” – megszólalt az idős nő, akihez betört az újbudai rendőrgyilkos

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 5:41

Marika néni még mindig a támadó arcával álmodik. A házból többen is a költözést tervezik.

Megszólalt a Blikknek az az idős nő, akinek lakásába egy baltával akart betörni az újbudai rendőrgyilkos, aki három rendőr késelt meg, amikor megpróbálták elfogni. Egyikük, Baumann Péter főhadnagy belehalt a sérüléseibe.


A lapnak Marika néni elmondta, akárhányszor ránéz a lakás bejáratára, „eszembe jut az a rémes este”. Az idős nő nem ismerte a támadót, és azt sem tudja, hogy mit akart tőle, de az arca egy hónappal a történtek után is „elő-előjön”.

Örökké a rendőrgyilkos arcával álmodom.

A nő hozzátette:

Az a fiatal rendőr értem áldozta fel az életét, fel sem tudom ezt fogni, az őrangyalom küldte, s most már ő is az angyalok közé került.

Baumann Pétert az eset után hősi halottá nyilvánították és főhadnaggyá léptették elő. Felettesei szerint a meggyilkolt rendőr kiváló szakmai munkát végzett, több mint 9 éve dolgozott a rendőrségnél. A mátészalkai származású fiatalember februárban lett volna 30 éves.


A Blikk cikke szerint a lakók nem szívesen beszélnek a történtekről, és vannak, akik a költözést tervezik, mert a házban minden nap szembesülniük kell a történtekkel.


Nyitókép: Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#rendőrgyilkosság#újbuda#budapest#rendőr#késelés

Címlapról ajánljuk