Baleset-bűnügy

Kutyatámadás Tázláron: amputálni kellett az áldozat karját

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 8:08

A nagytestű eb kiszökött a kertből, és az utcán nekiment egy 58 éves, kerékpározó nőnek. 

Amputálni kellett a karját egy 58 éves nőnek, akire egy nagytestű kutya támadt rá, miközben a Bács-Kiskun vármegyei Tázlár egyik utcájában kerékpározott – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a rendőrség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást az eb 53 éves gazdája ellen, aki a kutya elaltatása mellett döntött.

A beszámoló szerint a nagytestű kutya kiszabadult a kertben lévő kenneljéből, majd a nyitott kertkapun át jutott ki az utcára, ahol nekirohant az áldozat kerékpárjának. Az ütközéstől a nő elesett a biciklijével, és ez agresszív reakciót váltott ki a kutyából, aki ráharapott a nő bal karjára.

Karját vesztette egy nő, miután kutya támadt rá Tázláron
A támadás helyszíne. Fotó: police.hu


A környékbeliek azonnal a segítségére siettek, és többen is próbálták kiszabadítani a végtagját az eb szájából, köztük az eb idő közben oda megérkező gazdája is. Nagy nehezen sikerrel jártak, és a nőt végül mentő szállította kórházba.

A nő karja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni, és amputálni kellett, közölte a rendőrség.

A kutya gazdája a rendőrségnek elmondta, hogy elment otthonról a történtek előtt, és távozásakor nyitva hagyta a kaput. Közölte: nem gondolta, hogy kutyája kiszökhet az utcára, ugyanis zárható kennelben tartotta, amiből számára ismeretlen módon jutott ki az egyébként korábban jámbor természetű állat.

Karját vesztette egy nő, miután kutya támadt rá Tázláron
A kutya kennelje. Fotó: police.hu


A kutyát ebrendészeti telepre szállították és hatósági zárlat alatt tartották megfigyelésen. Gazdája a későbbiekben az elaltatásáról döntött, hogy ne árthasson másnak is.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Baleset-bűnügy#kutya#támadás#kutyatámadás#amputáció#bács-kiskun vármegye#rendőrség

Címlapról ajánljuk