Baleset-bűnügy

Kiderült, melyik börtönbe kerül Galambos Lajos

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 11:40

Galambos Lajost jogerősen 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték víz-, gáz- és áramlopási ügye miatt. A trombitaművész egyik ismerőse arról számolt be hétfőn a Borsnak, hogy Lagzi Lajcsi megkapta a behívóját, így február 15-én, jövőhét szerdán kell jelentkeznie Kecskeméten.

Az Index felkereste a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), ők azonban sem megőríteni, sem cáfolni nem kívánták a hírt:

A büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget válaszadásra konkrét személyre, eseményre vonatkozó kérdések tekintetében

– fogalmazott a kommunikációs főosztály vezetője, Makula György.


A tévesen „parkettás börtönnek” hívott Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetről sokáig az a hír járta, hogy a többi börtönhöz képest jobban felszerelt és jobb körülményeket biztosít az elítélteknek, a BVOP ezredese azonban tagadta ezen állításokat.

Visszautasítjuk azokat a rosszindulatú híreszteléseket – mint ahogyan ezt már megtettük többször is –, amelyek szerint bármelyik büntetés-végrehajtási intézet jobb körülményeket biztosítana bármely fogvatartottnak. A hazai börtönökben nincsen semmilyen kivételezés, a fogvatartottakra a jogszabályokban megállapított, azonos jogok és kötelezettségek vonatkoznak.

Mivel Magyarországon jogszabály kötelezi a fogvatartottakat a munkavégzésre büntetésük letöltése idején, a kecskeméti bv-intézetben is munkával és tanulással telnek a rabok mindennapjai, emellett hasznos foglalkozásokon és tréningeken vesznek részt, amik segítik a társadalomba való reintegrációjukat – derült ki Makula György nyilatkozatából.

A kecskeméti börtönben fémipari, lakatosipari munkálatokban, illetve szatyorvarrásban vesznek részt a fogvatartottak, illetve a házi műhelyben, a konyhán dolgoznak, valamint a takarítási teendőket végzik – olvasható az Index cikkében.

Nyitókép: Ujvári Sándor / MTI

#Baleset-bűnügy#galambos lajos#börtön#kecskemét#lagzi lajcsi

Címlapról ajánljuk