Baleset-bűnügy

Hatalmas dugót okoztak a rendőrök az M3-as autópályánál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 25. 15:59

Szerda reggel kiálltak és úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a sofőröket, hogy fogyasztottak-e alkoholt.

Több kilométeres dugót okozott szerda reggel a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztosnági akciója az M3-as autópálya egyik legforgalmasabb pontjánál, a Szada és Mogyoród közötti felhajtónál, írja a Blikk.

Rengeteg autós azért állt több órát a dugóban, mert úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a sofőröket, hogy fogyasztottak-e alkoholt. A finn módszer azt jelenti, hogy egy adott útszakaszon kivétel nélkül minden egyes autóst megállítanak a rendőrök, és megszondáztatják a vezetőjét.

Ennek megfelelően a Szada és Mogyoród közötti autópálya-felhajtójánál a szerda reggeli csúcsforgalomban több rendőrautó is megjelent, és minden arra haladót megállítottak, hogy ellenőrizzék az alkoholszintjét. A több kilométeres torlódást okozó, rengeteg autóst felbosszantó akcióról a Blikk megkérdezte a rendőrséget, ami a következőket közölte:

2023. január 25-én 6 és 8 óra között a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, több helyszínen tartottak kollégáink az ittas vezetés megelőzését szolgáló, finn módszeres ellenőrzést. Ilyen akciót korábban is tartott és a jövőben is szervez a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Arra nem válaszoltak, hogy hány ittas vezetőt sikerült kiszűrni a szerda reggel munkába indulók százai, ezrei közül. 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#balesetmegelőzés#brfk#autópálya#m3-as autópálya#dugó#szondáztatás#finn módszer

Címlapról ajánljuk