Baleset-bűnügy

Annyira betépve bámulták barátjuk letartóztatását, hogy őket is letartóztatták

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 9:24

Egyikük autójában még egy éles pisztolyt is találtak. 

Körözés alatt álló férfit fogtak el a rendőrök január 16-án, hétfőn a budapesti rendőrök az V. kerületben, majd két ismerősét is, akik annyira feltűnően betépve bámulták barátjuk elfogását, hogy őket is igazoltatták – írta a police.hu.

A rendőrségi közlemény szerint a nyomozók azért figyeltek fel a két férfira, mert „túlságosan érdeklődőnek tűntek, és láthatóan valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álltak.” Igazoltatták és kikérdezték őket, és gyorsan ki is derült, hogy ismerik az elfogott férfit.

Egyikük gépkocsijának átkutatásakor a rendőrök egy éleslőfegyvert és hat éles lőszert, valamint kevés kábítószergyanús anyagot találtak. Az V. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő őket, ahol a gyorsteszt mindkettőjük esetében megerősítette a drogfogyasztást, ezért büntetőeljárást indítottak velük szemben. A 39 éves K. Dávidot lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett  elkövetésével is gyanúsítják, őt őrizetbe vették.

Barátjukat, a 28 éves G. Alexandert lopás, csalás, eltiltás hatálya alatti, illetve engedély nélküli járművezetés miatt körözték, valamint a police.hu cikke szerint lelövéssel fenyegette korábbi barátnőjét. A budapesti férfinél néhány grammnyi, különböző típusú kábítószergyanús anyagokat találtak. A rendőrség közlése szerint ő is és a társaságában lévő nő is kábítószer hatása alatt állt.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#kábítószer#körözés#elfogás#őrizetbe vétel

Címlapról ajánljuk