Baleset-bűnügy

Parkban vizelő férfit „bírságolt” meg egy álrendőr, még a cigijét is elvette

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 9:10

Majdnem 130 ezer forintnyi értéket lopott el tőle, valódi rendőrök vették őrizetbe. 

Csalás miatt vettek őrizetbe egy 26 éves férfit a ferencvárosi rendőrök, miután magát rendőrnek kiadva „megbírságolt” egy idős férfit, aki egy parkban vizelt – közölte a police.hu. A férfi hétfőn délelőtt ment oda a vizelő emberhez. A rendőrség közlése szerint a határozott fellépésű L. Csaba valamiféle jelvényt mutatott félig eltakarva, azt mondta, hogy ő rendőr, és megbírságolja a szabálysértőt.

Az idős ember még akkor is elhitte, hogy a hatóság képviselőjével van dolga, amikor a férfi a táskájában kezdett turkálni, majd elvette összes pénzét, mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit és cigarettáját – írta a police.hu. Az idős férfitől majdnem 130 ezer forint értékben lopott.

Nem sokkal később egy hévmegállóban egy idős nőhöz ment oda, és megint rendőrnek kiadva magát azért akarta megbírságolni, mert szabálytalan helyen gyalogolt. Közölte vele, hogy akár a bankjegykiadó automatáig is elkíséri, ha nincs nála elég pénz. A nő nem hitte el, hogy rendőr lenne, és felhívta egy ismerősét, amire a férfi inkább otthagyta.

L. Csabát végül a rendőrök egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan néhány termékkel fizetés nélkül próbált távozni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, amire gyanúsított azt mondta, hogy találta.

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

#Baleset-bűnügy#álrendőr#budapest#ferencváros

Címlapról ajánljuk