Baleset-bűnügy

Elképesztő magyarázattal állt elő a horvát férfi, aki az M7-esen forgalommal szemben hajtva balesetet okozott

rtl.hurtl.hu

2023. január 19. 13:54

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki szerdán balesetet okozott. Azt mondta, nem is akart Magyarországra jönni, de eltévedt.

Elfogták azt a 64 éves horvát férfit, aki szerdán szemben haladt a forgalommal az M7-es autópályán (ráadásul a belső sávban), majd balesetet okozott Szabadbattyánnál és továbbhajtott – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A sofőrt a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állítottak elő, ahol közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi a Budapest felé vezető oldalán haladt szemben a forgalommal, amikor a 70-es kilométerszelvényhez érve egy szabályosan közlekedő autót kitérési manőverre kényszerített. A vétlen sofőr elveszítette irányítását járműve felett és a szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva a forgalmi oldalakat elválasztó füves területen állt meg, miután többször megpördült.


A balesetben az autó mind a négy utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték, a vétkes sofőr azonban továbbhajtott. A rendőrök 13 kilométerrel arrébb tartóztatták fel a horvát férfit.

A vallomásában elmondta, nem kívánt Magyarországra jönni, egyik barátját akarta meglátogatni egy horvát városban, azonban annyira eltévedt, hogy több mint három órát utazott  (a baleset a horvát határtól több mint 160 kilométerre történ), majd azt sem vette észre, hogy az autópályára a forgalommal szemben hajtott fel.

Nyitókép: A baleset, fotó: MKIF Zrt. - Az ország útja.

#Baleset-bűnügy#baleset#horvát#rendőrség#elfogás#autópálya#Szabadbattyán

Címlapról ajánljuk