Baleset-bűnügy

Elítélték a sorozatos állatkínzót, aki állítólag egyszer egy kutya száját is összeragasztotta

rtl.hurtl.hu

2023. január 17. 16:07

Régi ellenséget sikerült rácsok mögé juttatniuk az állatvédőknek.

Hat év fegyházbüntetésre ítélték a Zeusz néven futó sorozatos állatkínzót, aki már régóta egyes jobboldali csoportok célkeresztjében volt: Tomcat társasága és a Szurkolók az Állatokért is küzdöttek ellene.

Utóbbi csoport három éve találkozott először a 37 éves férfival, akkor a Blaha Lujza téren koldult az élettársával és egy kutyával, amit borzasztó körülmények között tartottak, írja a Blikk. „Végül azért lett rendőrségi ügye, mert megverte a várandós élettársát, akit koldulásra is kényszerített. Egy lepusztult garázsban laktak, amit önkényesen elfoglaltak. Sajnos mindig volt nála kutya, és mindig valamivel meg akarta magyarázni, miért nem törődik velük” – nyilatkozta a csoport vezetője a lapnak.

Felidézték: akadt olyan eset, hogy láncra vert kutyát tartott levegőtlen konténerben, de „volt egy olyan kutya is, aminek bosszúból összeragasztotta a száját, hogy ne ugasson és a lábait is összekötözte.” Azért is panaszkodtak róla, mert szerintük egy bontásra ítélt ingatlanban szaporított kutyákat, hogy koldulásra használja fel őket.

Nyitókép: Pexels

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#kutya#száj#ragasztó

Címlapról ajánljuk