Baleset-bűnügy

Megszólalt a 25 éve meggyilkolt Szathmáry Nikolett édesanyja

rtl.hurtl.hu

2023. január 14. 8:49

A mai napig nem lehet tudni, ki ölte meg kislányt, akinek a maradványait egy tápos zsákban találták meg 2003-ban.

25 évvel ezelőtt gyilkolták meg Gyulán a hét és fél éves Szathmáry Nikolettet, a kislány édesanyja most a Blikknek nyilatkozva elmondta: még mindig reménykedik, hogy megtalálják a lánya gyilkosát, ugyanis csak az adna neki megnyugvást, ha kiderülne, valójában ki ölte meg Nikolettet.

A kislány édesanyja, Edit azt nyilatkozta a lapnak, hogy idén is megtartják azt az emléksétát, amelyen azon az útvonalon mennek végig fényképekkel, mécseseket gyújtva, amelyen Nikit utoljára látták.

A nő felelevenítette, hogyan indult a reggel 2001-ben, amikor a kislány eltűnt.

„Teljes mértékben átlagosan indult a reggel. Felébresztettem, vittem neki a kakaót, együtt mentünk el az iskolába. Elköszöntünk egymástól, ő ott maradt, délután két óra körül ment néptáncra, valamivel négy óra előtt engedték ki őket. Onnan hazaindult. Négy óra után nem sokkal mentem elébe. Igaz, úgy volt megbeszélve, hogy nem megyek el érte. Végeztem a dolgommal és elindultam. Lehet, ha nem arra indulok, hanem hazafelé, találkozom vele az úton” – fogalmazott. 

A kislány egyedül indult el hazafelé, utoljára a törökzugi lakótelep boltjánál látták, ezután tűnt el. Nikit hiába keresték, ezért bejelentették az eltűnését a rendőrségen. A kislány az eltűnésekor lila kabátot, rózsaszín kötött sapkát és zöld melegítőt viselt, a hátán pedig egy sárga iskolatáska volt. A rendőrök a Gyula környéki erdőket, nádasokat is átvizsgálták, de nem bukkantak a kislány nyomára. Végül már több száz rendőr kereste Nikolettet, még kutyás egységekkel is átkutatták a környéket.

Végül 2001. február 20-án, Gyula külterületén egy csatorna mellett munkások találták meg a kislány maradványait egy tápos zsákban.

A rendőrség nyomozást indított 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. 2003-ban felfüggesztették a nyomozást, mivel nem sikerült megtalálni a gyilkost, előrelépés nem történt az ügyben. Az azóta eltelt évtizedekben többször is elővették az ügyet, de a gyilkost a mai napig nem sikerült megtalálni. A Blikk megjegyzi: 2021-ben felmerült a gyanú, hogy H. László lehetett az elkövető, akit gyermekpornográfia miatt vették őrizetbe. A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak nincs köze a kislány megöléséhez. 

Lelkileg megterhelő számomra a csendes megemlékezés. Talán adna valamilyen megnyugvást, ha meglenne az, aki megölte őt, de ebbe soha nem lehet igazán belenyugodni. Én továbbra is reménykedem abban, hogy megtalálják a rendőrök a tettest. Úgy tudom, hogy bár a pár éve elfogott pedofilt kizárták a lehetséges elkövetők közül, a nyomozás továbbra is folyik

– mondta az asszony a lapnak.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#Szathmáry Nikolett#gyilkosság#anya#kislány

Címlapról ajánljuk