Baleset-bűnügy

„Butaságot követtem el” – megszólalt a 11 éves Vanda, aki a zaklatói miatt lépett vonat elé

rtl.hurtl.hu

2023. január 7. 7:49

A gyürei kislány azt mondta, a „sulis dolgok” miatt akart öngyilkos lenni, de már megbánta, és megígérte, hogy többet ilyet nem tesz. A kislányt elvehetik a nagyszülőktől, és visszakerülhet a szüleihez, akiknek a kezéből már csecsemőkorában kiemelték őt a hatóságok.

A 11 éves Vanda tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy önkezével vet véget az életének. A gyürei kislány sétálni indult az őt nevelő nagyszülei házából, a közeli vasúti pályához sietett, majd a vonat elé lépett – idézte fel a tragédiát a Bors, amely néhány hónappal később felkereste a családot. 

A gyereket mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

Erősen roncsolódott a lába és a koponyája, ám a kéthavi kórházi kezelésnek köszönhetően végül felépült. 

„Butaságot követtem el, de megígértem a családnak, hogy soha többé nem teszek hasonlót” – mondta a lapnak Vanda, és hozzátette: már jó a kedve, és a téli szünetet is igyekszik kellőképpen kiélvezni. 

A kérdésre, hogy vajon miért hozta meg szomorú döntését a borzalmak napján, beletörődötten, de már megkönnyebbülten válaszolt.

Sulis dolgok miatt!

A nagymama azt mondta, reméli, mindenki tanul az esetből, tanárok és diákok egyaránt. A diákok azt, hogy nem szabad bántani, akit gyengébbnek vélnek, a tanárok pedig azt, hogy komolyan kell venniük, ha egy tanítványuk segítséget kér.

A riportból kiderült: a kislány felügyeleti jogát elvehetik a nagyszülőktől. Annak idején a szüleit nem tartották alkalmasnak a gyereknevelésre, ezért már újszülöttként elvették tőlük, és hamarosan a nagyszülőkhöz került. A történtek azonban mindent megváltoztathatnak, és a kislány anyja már be is adta a követelését a bíróságon. Január 10-én hoznak döntést az ügyben.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Getty Images

#Baleset-bűnügy#vonat#öngyilkossági kísérlet#zaklatás

Címlapról ajánljuk