Baleset-bűnügy

Egy Budapesten élő orosz férfi a Facebookon írt arról, hogy megverték egy bárban, mert „homoszexuálisnak néz ki”

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 14:51

A biztonsági őrök azt mondták neki, hogy zavarná a többi vendéget, ezért nem mehet be.

A Humen Online és a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene közösség is beszámolt annak a Budapesten élő orosz férfinak a Facebook-bejegyzéséről, aki arról írt, hogy múlt héten egy Erzsébet körúti vendéglátóhelyre szeretett volna bemenni, de a biztonsági őrök nem engedték be, mondván, „homoszexuálisnak néz ki és zavarná a többi vendéget”.

Jevgenyij Beljakov azt írta: amikor azt mondta, hogy a mosdót szeretné használni, azt válaszolták neki, hogy „homoszexuálisok főleg nem használhatják a mosdót”. Ennek ellenére elindult a mosdó felé, ekkor két biztonsági őr megragadta, és elkezdte kifelé húzni, miközben ütötték-rúgták, kint pedig a földre vitték és újra megütötték.

A férfi azt írta, hogy nem először találkozott életében ilyen bánásmóddal, mivel Oroszországban nőtt fel, a történtek után nagyjából rendben van érzelmileg és testileg is, de szeretné megkérdezni a hely üzemeltetőit, hogy a „homoszexuálisok be nem engedése” az üzletpolitikájuk része-e.

A vendéglátóhelyet mi is kerestük, de kedden délelőtt elküldött emailünkre eddig nem válaszoltak – ha megérkezik reagálásuk, beszámolunk róla. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az rtl.hu megkeresésére közölte: az ügyben nem érkezett hozzájuk bejelentés vagy feljelentés, de a körülmények tisztázása érdekében megpróbálják felvenni a kapcsolatot a Facebook-bejegyzés szerzőjével.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#homofóbia#erőszak#budapest

Címlapról ajánljuk