Baleset-bűnügy

Videó: két rendőr megsérült az Attila úton, egy embercsempész szándékosan nekik hajtott

rtl.hurtl.hu

2022. december 28. 12:33

A grúz férfi Budaörsön három, Budapesten további hét autónak ütközött és egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. 

Két rendőr is megsérült, amikor egy embercsempész szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak, valamint több más kocsinak, írta meg a Police.hu. Az üldözés Biatorbágy és a budai Attila út között zajlott.

Az elképesztő képsorokat a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezt azonban nem tudjuk beágyazni, csak a YouTube-on lehet megnézni.

A közlemény szerint december 27-én 21 óra körül Biatorbágy közigazgatási területén, az M1 autópályán a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy lengyel forgalmi rendszámú kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg és a főváros irányába elhajtott. A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben 

Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. 

A követés végül Budapest I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél 21 óra 15 perckor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették.

 A megállítás során az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak nekihajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből 35 fő illegális migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg.

A rendőrök a grúz férfit előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és ügyészi utasításra őrizetbe vették. A történtekkel összefüggésben felmerült a hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint a közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja, így az ezzel kapcsolatos iratokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyészség részére megküldi. 

#Baleset-bűnügy#embercsempész#attila út#autós üldözés

Címlapról ajánljuk