Baleset-bűnügy

Döglött lovat húzott a szomszédja kapuja elé az abonyi „keresztapa”

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 10:42

A lótetem csak a jéghegy csúcsa volt, előtte a szomszéd már ásóval is támadt, illetve lucernát lopott a gyanú szerint.

Szerencsére nem a szomszédja ágyába (ahogy a Keresztapa című filmben történt), hanem „csak” a kapuja elé tett döglött lovat egy abonyi férfi. A police.hu szerint az eset még októberben történt, az ügy aktualitását az adja, hogy a gyanúsítottat, I. Pált csütörtökön tartóztatták le. 

A rendőrség szerint a lótetem csak egy fejezet volt a szomszédok viszonyában, ami már korábban megromlott. A sértett arról számolt be a rendőröknek, hogy I. Pál folyamatosan fenyegeti, megkeseríti az életét, illetve gyújtogatást is kilátásba helyezett.

A gyanú szerint I. Pál október elején elpusztult lovának tetemét egy traktorral húzta át a szomszéd telephelyének kapuja elé, mert szerinte az állatot ő mérgezte meg.

A rendőrség szerint más módszerekkel is igyekezett borsot törni ismerőse orra alá, volt, hogy lucernaföldjéről 8 lefóliázott szalmabálát lopott el, azt a bejelentés után rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak. Utána már tettlegességig fajult a viszony: A rendőrség szerint I. Pál novemberben egy ásóval kényszerítette megállásra autóval közlekedő szomszédját, az ablakon benyúlt és a karóval arcon vágta a férfit. Nem ez volt utolsó kirohanása, november végén rendőrökre támadt és az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés gyanúja miatt.

Az abonyi rendőrök kedden fogták el a férfit otthonában. I.Pál a neki felrótt bűncselekményeket csak részben ismerte el. Vallomásában elmondta, a lovat valóban áthúzta a szomszédjához, de azért mert biztos abban, hogy annak a fia mérgezte meg az állatot. A bántalmazást ugyanakkor tagadta, ahogyan a bálák ellopását is, mert szerinte a szomszédja tudott róla, hogy azokat elhozza.

A rendőrség  a 48 éves férfival szemben lopás, zaklatás és testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítgott eljárást, letartóztatását kezdeményezték, amit a bíróság december 8-án elrendelt.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#lótetem#abony#rendőrség#letartóztatás#tanya

Címlapról ajánljuk