Kutyák marcangoltak halálra egy idős nőt Somogy megyébenA kutyák már korábban is haraptak meg embert. Gazdájuk ellen vádat emeltek.
Baleset-bűnügy

Kutyák marcangoltak halálra egy idős nőt Somogy megyében

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 8:47

A kutyák már korábban is haraptak meg embert. Gazdájuk ellen vádat emeltek.

Vádat emeltek egy férfival szemben, akinek kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy később elhunyt a kórházban, írja az ügyészség honlapja. A vádlottnak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelnie.

A férfi hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. Az állatok már 2018-ban is megharaptak valakit, de a gazda ezután sem változtatott tartásuk körülményein.

Az állatok márciusban ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél, és az egyik közeli, nyitott kertben dolgozó, hetvenes éveiben járó nőre támadtak. Az agresszív állatok többször is megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Egy helyi lakos kergette el a kutyákat, de túl későn: a nő addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül meghalt.

Nyitókép: ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#kutya#támadás#harapás#idős#vádemelés#emberölés#somogy megye

Címlapról ajánljuk