Baleset-bűnügy

Idős házaspárt büntetett az autópályán, most őt büntethetik börtönnel

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 12:59

A 45 éves férfi ráhúzta a kormányt a német pár autójára, nem sokon múlt a súlyos baleset. 

Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség egy 45 éves férfi ellen, akiről fedélzeti kamerás felvétel készült, ahogy „büntetésből” ráhúzta a kormányt egy idős párra az M1-es autópályán, hogy megijessze őket. A 2021 nyarán történt esetet egy kamion fedélzeti kamerája rögzítette.

Az ügyészség közlése szerint a férfi felháborodott azon, hogy lassítania kellett egy, a belső sávban haladó, kamiont előző autó miatt, amit egy 82 éves német férfi vezetett. Az esetről készült videón látni, hogy a férfi „rámászott” az autóra, veszélyesen megközelítette, és az ügyészség közlése szerint többször rá is villantott a fényszóróval.

Amikor a sofőr, aki mellett ott ült szintén 82 éves felesége, az előzést befejezte és visszatért a külső sávba, a vádlott mellé hajtott és hirtelen a sértett felé kormányozta járművét. Az idős sofőr ettől megijedt: kihajtott a kanyarodósávba, és fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült. A kanyarodósávban ráadásul szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról.


A ügyészség közölte, hogy az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#autópálya#büntetés#vádemelés#ügyészség#előzés#ijesztgetés

Címlapról ajánljuk