Baleset-bűnügy

„Lőjétek a rendőröket!” – ezt kapták parancsba a hétfői autós üldözésben részt vevő embercsempészek

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 17:09

Akciófilmbe illő jelenet zajlott le Budapest határában.

Ha kell, „lőjétek a rendőröket!” Ezt kapta parancsba az egyik embercsempész, akit autós üldözés után fogtak el Budapest határában hétfőn. A férfi állítása szerint az út kezdete előtt az egyik „előfutó” átadta az utat szervező üzenetét, amely szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, írja a rendőrség honlapja.

A tegnapi eset után két iraki férfit és négy segítőjüket vette őrizetbe a rendőrség. Az embercsempészek a menekülteket szállító furgonból többször az őket megállásra felszólító rendőrökre lőttek hétfő reggel Budapest határában.

A rendőrök figyelmeztető lövést követően viszonozták a tüzet. A gyalogosan menekülő 21 és 28 éves iraki állampolgárságú két feltételezett embercsempészt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. A furgonban 21, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat; tanúkihallgatásukat követően valamennyiüket visszakísérték a biztonsági határzárhoz.

Az esettel az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#autós üldözés#budapest#embercsempész#rendőrség#tek

Címlapról ajánljuk