Baleset-bűnügy

Épségben megtalálták a Győr közeli tanyáról eltűnt hatéves kislányt

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 9:46

Szerencsére kutya baja.

Megtalálták hétfő reggel délelőtt azt a hatéves kislányt, aki még előző nap délután tűnt el egy Győr közelében lévő tanyáról – közölte a rendőrség, és a mentésben részt vett kutatószolgálat. A gyermekre a Pér községben lévő repülőtér közelében talált rá egy siklóernyős. 

A kislány a rendőrség közlése szerint egészséges, de „a körülményekre tekintettel” kórházba szállították. Az édesanyját engedték először hozzá, a mentők stabil állapotban, megfigyelésre szállították a győri Petz-kórházba – írta a Telex.

Egy kutya után indult el, beleveszett a ködbe

A police.hu közlése szerint Túróczi Zora vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, és a keresésbe még a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is becsatlakoztak. 

Információink szerint egyébként egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve.

Ezt megerősítette a Telexnek a mentés egyik résztvevője is. A lap cikke szerint a tanyán épp az állatokat etették, amikor a kislány a nagy ködben a kutya után ment, de olyan nagy volt a köd, hogy elveszthette a tájékozódási képességét. A keresőalakulatok a ködben hőkamerákkal és kutyákkal keresték a lányt, de őt végül csak reggel, a köd megszűnése után találta meg egy siklóernyős, aki észrevette a péri repülőtér környékén kóborló kislányt – írta a Telex. 

A kutatómentők közlése szerint a keresésben nagyjából kétszázan vettek részt, köztük különböző önkéntes mentőszervezetek és hivatásos egységek, rendőrök, tűzoltók, helyi lakosok, vadászok és polgárőrök.


Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#eltűnt kislány#győr#pér#keresés#kutatás#megtalálták

Címlapról ajánljuk