Baleset-bűnügy

Egy férfi besétált a rendőrségre, hogy közölje, 40 éve megölt egy embert

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 11:15

A 61 éves brit férfit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. 

1980 júniusában holtan hozták ki londoni lakásából a 42 éves Anthony Birdöt. A férfi holttestét az ágyában találták meg a rendőrök, akik az ajtót betörve jutottak be a lakásba, miután Bird nem jelent meg a munkahelyén. A férfi meztelen volt, keze és lába elektromos kábellel volt megkötözve, és testén verés nyomait lehetett látni.

A rendőrség azonban hiába nyomozott, nem derült ki, hogy ki volt a gyilkosa. Egészen 2021 májusáig, amikor egy férfi jelent meg a londoni Hammersmith rendőrkapitányságon, és bevallotta, hogy ő ölte meg Birdöt.

Egy férfi besétált a rendőrségre, hogy közölje, 40 éve megölt egy embert
Anthony Bird. Fotó: MET Police

John Paul a rendőröknek elmondta, hogy Bird leszólította, és rábeszélte, hogy feküdjön le vele. Bird felvitte őt a lakására, ahol Paul az ágyon megkötözte a meztelen férfit, majd egy fadarabbal agyonverte.

Paul ellen gyilkosság miatt indítottak eljárást, de a tárgyaláson – ahol kiderült, hogy ujjlenyomatát megtalálták a lakásban, valamint találtak két fadarabot is – már visszavonta a vallomását. Az esküdtszék fél óra alatt bűnösnek mondta ki a férfit. 

Az ítélethozatalkor a bíró közölte, hogy Paul nyereségvágyból követte el a gyilkosságot, a lakást ugyanis kirabolta, miután meggyilkolta Birdöt. A bíró életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Pault, akit leghamarabb 19 év múlva engedhetnek feltételesen szabadlábra. 

Nyitókép: MET Police

 

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#Megoldatlan#london#egyesült királyság#emberölés#vallomás#rendőrség#bíróság#Külföld

Címlapról ajánljuk