Baleset-bűnügy

Több mint fél tonna kábítószert csempésztek, hamarosan vádat emelnek ellenük

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 6:31

A drog Koszovóból és Szerbiából Bécs érintésével került Magyarországra.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 16 személlyel szemben javasol vádemelést bűnszervezetben, illetve bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A gyanúsítottakhoz köthető további 9 bandatagot Ausztriában már el is ítéltek, írja a police.hu.

Az osztrák és a magyar rendőrök több mint félezer kilogramm kábítószer kereskedelmét tudták bizonyítani a két évig tartó nyomozás során.

A Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya 2021 tavaszán ütött rajta a nemzetközi bűnbandán. A felderítés egy olyan kiterjedt hálózattal rendelkező bűnszervezethez vezetett, mely Dunántúl öt megyéjét is ellátta kábítószerrel. Ezek többsége marihuána volt, míg kisebb mennyiségben amfetamin.

A nyomozás megállapította, hogy a kiterjedt bűnhálózat Koszovó és Szerbia területéről csempészte be a kábítószert Bécsbe, innen került a drog a szomszédos országokba, így Magyarországra is.

A közel két éven át tartó nyomozás során  több mint 500 kg marihuána, 4 ezer MDMA extasytabletta és 18 kg amfetamin kereskedelmét tudták bizonyítani. 

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#kábítószer-kereskedelem#csempészet#drog#banda

Címlapról ajánljuk