Baleset-bűnügy

Több nap után hagyták csak átöltözni a bebörtönzött Herczeg Zoltán divattervezőt – így viseli a rabságot barátai szerint

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 27. 6:54

A divattervező és ellenzéki aktivistával szemben kábítószer-fogyasztás és –kereskedelem a vád.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, letartóztatta a rendőrség Herczeg Zoltán divattervezőt és ellenzéki aktivistát. A vád vele szemben az, hogy kábítószert fogyaszthatott, és azzal kereskedhetett. A férfi az első vádat elismeri, utóbbit tagadja.

Most a Blikknek megnyíltak a divattervező ismerősei arról, hogy viseli a rabosítást a divattervező. Egy névtelenséget kérő ismerős azt mondta: „Úgy tudom, annyit üzent, hogy nyugodjon meg, mert ’voltam kollégista, ismerős a bezártság, a vacak étel és a rossz társaság’. Amennyire azonban tudom, mélyen le van sújtva, és mivel nagy az igazságérzete, folyamatosan azon rágódik, miért történt ez vele”.

Hozzátette, hogy Herczeg napokig abban a ruhában volt, amiben letartóztatták: szerinte csak kedden küldhettek be neki tiszta holmit.

Egy közeli barát azt mondta: „Azt hittem, létezik betyárbecsület, de már tudom, hogy nem. Úgy tudom, az az illető vallott Zoli ellen, aki szintén érintett volt Herczeg drogügyében”. Szerinte többen figyelmeztették már őt ezzel az emberrel kapcsolatban, akinek elég rossz híre volt.

Herczeg állítólag letartóztatása előtt egy elég nagy partin vett részt, ahol az egyik résztvevő szerint „tálcán kínálták körbe a kábítószert”. „Volt, aki még a beszédében is elmondta a színpadon, örül, hogy a szülinapos barátja lehet, mert tőle jut a legjobb anyagokhoz” – mondta, de hozzátette, hogy azt nem tudja, hogy Herczeg itt fogyasztott-e bármit.

Herczeg Zoltán ügyéről a Fókusz is beszámolt. Czutor Zoltán zenész, aki közel három évtizede ápol jó kapcsolatot a divattervezővel, azt mondta: megdöbbent a hírek hallatán, és egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy Herczeg Zoltán valaha is droggal kereskedett volna. Letartóztatása előtt a divattervező utolsó tévés szereplése az RTL Reggeli című műsorában volt, ezt alább lehet megnézni:


Nyitókép: MTI / Nyitrai Tamás

#Baleset-bűnügy#herczeg zoltán#divattervező#drog#kereskedelem#vád#börtön#barát

Címlapról ajánljuk