Baleset-bűnügy

A felgyújtott lakásában holtan talált nő egyike volt a romos Hős utcai szegregátum utolsó lakóinak

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 16:36

Az áldozat nem volt hajlandó kiköltözni, az egyik szomszédos, kiürített lakást a macskájának tartotta fent.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, szerdán egy X. kerületi, Hős utcai társasház egyik lakásában tűz ütött ki. A tűzoltók a lángok megfékezése után egy 67 éves nő holttestére bukkantak a hálószobában. A nyomok arra utaltak, hogy az idős nőt megölték: a felismerhetetlenségig összeégett áldozaton fojtogatás nyomait, mellkasán több szúrásnyomot is találtak. A lakás felgyújtásával feltehetően a bűncselekmény nyomait próbálta a tettes eltüntetni. A gyilkosság gyanúsítottját csütörtökön elfogták.

A Magyar Hang arról írt, hogy a Hős utcai, rossz állapotban lévő szegregátum egyik utolsó lakója volt az áldozat, Gyöngyi néni, aki egyike azoknak a lakástulajdonosoknak, akik nem akarták elfogadni sem a kőbányai önkormányzat hitelajánlatát, sem az ingatlanáért felkínált kevés összeget. 

Az idős nő sokat panaszkodott a tömbben uralkodó állapotokra, de bízott benne, hogy hamarosan egy jobb karban lévő házba költözhet majd, ahova magával vitte volna a macskáját, Cilit. Az állatnak egyébként egy egész lakás állt a rendelkezésére, mert Gyöngyi néni szomszédjában üres volt a lakás, így a macska többnyire ott tartózkodott.

Nyitókép: Bűnügyi helyszínelők egy korábbi gyilkosság helyszínén, 2021. július 30-án Budapest X. kerületében, a Hős utca egyik társasházában, ahol bántalmazás miatt életét vesztette egy 47 éves nő. A feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit a helyszínen elfogták és előállították. – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#hős utca#gyilkosság

Címlapról ajánljuk