Baleset-bűnügy

Egyszerre tűnt el öt testvér, a legkisebb még csak 1 éves

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 9:18

Anyjukkal lehetnek a gyerekek, akik közül a legidősebb 16 éves. A gödöllői rendőrség keresi a családot.

Öt testvért keres a gödöllői rendőrség, akik feltehetően 35 éves anyjukkal együtt tűntek el – írta a police.hu. A rendőrséget a gyámhivatal értesítette. A gyerekeket ugyanis ideiglenesen nevelőszülőknél helyezték el, de amikor értük akartak menni, akkor nem találták őket isaszegi otthonukban.

Az eltűnt gyerekek: Kövesdi Mirella 7 éves, Feka Linett 3 éves, Feka Krisztián Raul 1 éves, Tóth Levente Dominik 12 éves, valamint Szabó Tamara Erika 16 éves. A rendőrség közlése szerint az öt gyerek nagy valószínűséggel együtt van, feltehetően anyjukkal, a 35 éves Feka Hajnalkával hagyták el víz és fűtés nélküli otthonukat, azóta tartózkodási helyük ismeretlen.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a gyerekeket és anyjukat látta, felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

Gyerekek, akiket a szegénység miatt vesznek el szüleiktől

Bár a törvény tiltja ezt, gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek szerint ma is tömegesen kerülnek gyerekek a nélkülözés miatt állami gondozásba. A Házon kívül stábja nemrég érintett családoknál forgatott – egy részüknél gyakorlatilag kizárt, hogy segítség nélkül valaha is megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani – vagyis vezetékes vizet, megfelelő bútorokat, meleget és élelmet.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#eltűnt gyerekek#eltűnt#gyerek

Címlapról ajánljuk