Baleset-bűnügy

Leszúrta és felgyújtotta ismerősét egy férfi Erdőkertesen

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 9:05

Elmenekült, de végül feladta magát. 

Gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást egy 57 éves férfi ellen, aki a rendőrség közlése szerint megszurkálta és felgyújtott ismerősét egy erdőkertesi ház udvarán. A police.hu beszámolója szerint a két férfi az október 4-én este történt támadás előtt összeveszett és R. István ötször megszúrta ismerősét, majd felgyújtotta azt az udvaron álló sátrat, ahol áldozata lakott.

Leszúrta és felgyújtotta ismerősét ez férfi Erdőkertesen
Fotó:police.hu

A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Lábán és kezén másodfokú égési sérülései voltak, valamint az egyik szúrás a tüdejét érte.

R. István a támadás után autóba ült, és elmenekült a helyszínről. A járművet nem sokkal később a hármas főúton találták meg összetörve. A férfi Aszód felé száguldott, amikor szalagkorlátnak ütközött, megpördült és az út szélén megállt.

Az onnan gyalog menekülő R. István ellen elfogatóparancsot adtak ki, és a szökésben lévő férfi végül feladta magát egy budapesti rendőrségi épületben. A police.hu közlése szerint onnan állították elő 2022. október 5-én kora délután a Róna utcai objektumba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett 57 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

#Baleset-bűnügy#erdőkertes#gyilkossági kísérlet#emberölési kísérlet#késelés#felgyújtotta#rendőrség

Címlapról ajánljuk