Baleset-bűnügy

Osztálytársai zaklatták a 11 éves kislányt, aki vonat elé ugrott Gyürén

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 11:27

Az iskola belső vizsgálatot tart és gyűjtést szerveznek a családnak.

Mint arról azt rtl.hu-n is beszámoltunk, egy 11 éves gyereket gázolt el egy személyvonat vasárnap Gyürén. A kislány a sínek mellől, a kukoricásból lépett a vonat elé, a mozdonyvezető már nem tudott megállni. Életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték kórházba. 

Nagyszülei szerint a kislányt zaklatták az osztálytársai, és a nagyapa ezt állítólag jelezte is a tanintézménynek, de ennek nem lett megnyugtató eredménye. „A gázolás után is csak annyit mondtak, hogy nem iskolaidőben történt, ezért nincs hozzá közük” – mondta korábban felháborodottan a nagyapa.

Az iskola részéről most a szon.hu-nak szólaltak meg, azt ígérték, kivizsgálják az ügyet. Iványi Tamás, a gyürei tanintézmény fenntartója és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség helyi képviselője azt mondta, belső vizsgálatot tartanak, hogy kiderüljön, valóban zaklatták, bántották-e a kislányt.

Ugyanakkor gyűjtést indítottak a „nehéz körülmények között élő” családnak, és megszervezik, hogy iskolapszichológus foglalkozzon az osztálytársakkal.

A rendőrség is vizsgálatot indított, a kislány állapota továbbra is válságos. A portál szerint a gyereket az is bánthatta, hogy az édesanyja a testvéreihez hasonlóan őt is el akarta vinni a faluból, onnan, ahol mindig is szeretett a nagyszüleivel élni. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép (illusztráció): Vera Tikhonova / iStock / Getty Images Plus

#Baleset-bűnügy#vonat#öngyilkossági kísérlet#gyüre#gyerek#iskolai bántalmazás#iskolai zaklatás#nagyszülők#életveszélyes állapot

Címlapról ajánljuk