Baleset-bűnügy

Nem kell kifizetnie a bírságot a nagymamának, aki fuldokló unokája miatt állt meg az autópályán

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 7:32

A belügyminiszter-helyettes is ott volt virággal a kezében, amikor semmissé tették a bírságot.

Közigazgatási bírságot kapott egy idős nő, aki azért állt meg egy autópálya leállósávján, mert unokája fuldokolni kezdett az autóban. Budapest rendőrfőkapitánya, mint másodfokon eljáró hatóság azonban semmissé tette az elsőfokon kiszabott büntetést, írja a rendőrség honlapja.

A nő még júliusban a Balatontól a főváros felé tartva állt meg szabálytalanul az M7-es autópálya leállósávjában. Az idős asszony fellebbezéséből kiderült, hogy azért húzódott félre, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája fuldokolni kezdett. Emiatt a nyugdíja felére büntették meg a nagymamát. Az esetről korábban a Híradó is beszámolt.


Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – Budapest rendőrfőkapitánya az eset összes körülményét figyelembe véve megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, egyben elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését is.

Az erről szóló határozatot dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy 2022. szeptember 20-án dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes jelenlétében személyesen adta át a nagymamának, aki egy virágcsokrot is kapott a visszatérített pénz mellé.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#rétvári bence#büntetés#nagymama#unoka#m7

Címlapról ajánljuk